MYA BAKERY, TAMPOI, JOHOR

26 November 2014

menuntut ilmu

kali ni nak post sessi mencari ilmu dengan pembuat kek diraja.kak khairati dari kedah. kali ni penganjurnya kak noni dari nonicreativecake.
kali ni blaja buat fondant yang elastik, buat gown. best! berkongsi ilmu dan kenal kawan baru.
jom layan gambar

suprised anniversary

kejutan dari isteri untuk suaminya.
masa hantar suami nye tengah kerja.
lokasi hospital sultanah aminah
kalau pakej mcm ni rm150+

frozen

thanx liza
coklat moist size 8x16"
dan cupcake

02 November 2014

pocoyo and friends


watak kartun tanpa suara POcoyo muncul lagi
thanx ayah Zuhaily- tak ingat nama...ngeeeee

frozen


musim frozen yang tiada penghujung
thanx wan jambu-kawan satu office

hantaran fondant


tempahan dari negara jiran, Singapore
thanx Munirah
munirah cakap- thanx untuk kek yang yummy!

pocoyo


tempahan dari kawan sekolah lama. yati
thanx Yat :D

suprise!

Suprise untuk yang tersayang?
termasuk bunga. bergantung pada budet
Hubungi kami ya....
ni suprise dari 'rahsia' kepada 'rahsia'
nama pun suprise..ngeeee

doraemon


tempahan dari Nas
dekat je jalan kaki ambil.hhhe thanx nas

hantaran


Tempahan  dari Eqin

Thanx

12 October 2014

pastel wedding cake


wedding cake order dari lyn - jiran

dengan 100 bij muffin

thanx lyn

birds couple


order juga dari kaswani

repeat iklan- kaswani ada buat candy buffet area jb. sila klik sini 

than again kaswani :D 

hantaran cupcake again


repeat design tapi customer yang lain
repeat order dari kaswani juga
repeat iklan- kaswani ada buat candy buffet area jb. sila klik sini 

than again kaswani :D 

wedding cake


order dari kaswani untuk majlis perkahwinan adik nya

kaswani ni ada buat candy buffet area jb

boleh jenguk dekat sini ok

music note cake


thanx siti

coklat moist cake dengan ganached topping
size 8 x 16

turqoise + kuning


thanx byha
senang berurusan
3 tier fondant wedding cake


jangan takut makan ubat !


tema farmasi 

untuk mimi

Let it go... frozen



thank ibu kepada ainul mardhiah :D
frozen theme

double indulgen


Double Indulgen yang sedap lagi sedap 
betul sebab saya guna coklat moist bukak kek sepannnnn

thank pada puan zaleha 
hantar ke jalan jagong. puas pusing2 seb bek sampai sebelum pn zaleha keluar rumah .heeee

thomas again


thomas lagi..huntung la muka kamu je thomas! :P

thanx again kepada yang order

lupa lagi tanya nama T_T ampun..

brownies yang sentiasa hangat!

brownies terlajak laris kekeke boleh gitu :P

thomas cake birthday


thomas kek
hantar ke BBU
kawan satu tempat keje suami

site supervisor cupcake


site supervisor cupcake
suprise untuk ....kawan dia ...kot ^_^
thanx akma

08 June 2014

pirate cake


order dari kawan sekolah :D
thanx kaswani

kek buku


kek buku untuk damia bagi pada cikgu-cikgu nya di PASTI SISWA 3 cawangan gelang patah

snowy castard peach cake


order dari radhiah untuk maknye
delivery ke mahmoodiah

rainbow cream cheese


order dari ida untuk anis
rainbow cake + cream cheese coating

red wedding cake



wedding cake
delivery ke lurah utama, kempas

coklat moist strawbery



 
order dari staff hsa

rustic wedding cake


order dari sheeda untuk majlis adiknya di felda air tawar 2
tema rustic 
bunga special order dari kak fad

turqoise wedding cake


order dari Sarah
sekali dengan cupcake. tapi tak sempat snap gambar cupcake T_T

thanx sarah!

JDT cake


happy birthday farhan
jiran depan rumah
tema JDT :D
edible image by kak leen 

rainbow wedding cake


order dari nurul
tema majlis rainbow
pelaminnye pun warna warni.santek!!

thanx nurul :D

hantaran fondant sky blue


order dari jiran depan rumah
thanx ida
slamat bertunang

FONDANT YELLOW


fondant hantaran
thanx farouq

POCOYO


cake untuk ameer razin
POCOYO theme

barbie cake again


lupa dah nama customer.sobs.... 
nama anak je ingt. fatimah az -zahra. budaknye comei rambut kinting
mai pakai topeng spiderman. :D

cupcake sweet :D


penghantaran ke pelabuhan tanjung langsat, pasir gudang
untuk tunangnye :D

kek hantaran fondant


order dari regular customer. husni
thank you husni :D

barbie cake


lama tak upload gambar sampai lupa nama yang order T_T
thank you youuuu

thomas again

tempahan dari tuan faizal
delivery ipd skudai

thomas birtgday cake


tempahan dari tuan Din & Mila

thank you :D

Tempahan Wedding Cake~

Pemberitahuan:
1. Bermula tahun hadapan (2013), sebarang tempahan wedding cake akan dikenakan deposit sebanyak rm50 bagi tujuan 'booking date'.

2. Sebarang discussion berkenaan design kek hanya akan dilayan selepas pembayaran deposit tersebut.

3. Deposit sebanyak 50% perlu dijelaskan selepas persetujuan kedua belah pihak dan bayaran selebihnya boleh dibuat sebelum/ semasa penghantaran kek tersebut.

4. Sekiranya tempahan kek tidak dapat dibuat berikutan masalah kesihatan @ emergency, saya akan memulangkan kembali wang tersebut. Tetapi sekiranya pembatalan tempahan dibuat oleh pelanggan tanpa sebab yang munasabah, deposit tersebut tidak akan dipulangkan.


p/s: pertanyaan mengenai harga wedding cake tidak dikenakan apa-apa charge :D

26 November 2014

menuntut ilmu

kali ni nak post sessi mencari ilmu dengan pembuat kek diraja.kak khairati dari kedah. kali ni penganjurnya kak noni dari nonicreativecake.
kali ni blaja buat fondant yang elastik, buat gown. best! berkongsi ilmu dan kenal kawan baru.
jom layan gambar

suprised anniversary

kejutan dari isteri untuk suaminya.
masa hantar suami nye tengah kerja.
lokasi hospital sultanah aminah
kalau pakej mcm ni rm150+

frozen

thanx liza
coklat moist size 8x16"
dan cupcake

11 November 2014

car key cake

6 keys. Merc,audi, masserati,porsche,bmw and lamborghini.

02 November 2014

pocoyo and friends


watak kartun tanpa suara POcoyo muncul lagi
thanx ayah Zuhaily- tak ingat nama...ngeeeee

frozen


musim frozen yang tiada penghujung
thanx wan jambu-kawan satu office

hantaran fondant


tempahan dari negara jiran, Singapore
thanx Munirah
munirah cakap- thanx untuk kek yang yummy!

pocoyo


tempahan dari kawan sekolah lama. yati
thanx Yat :D

suprise!

Suprise untuk yang tersayang?
termasuk bunga. bergantung pada budet
Hubungi kami ya....
ni suprise dari 'rahsia' kepada 'rahsia'
nama pun suprise..ngeeee

doraemon


tempahan dari Nas
dekat je jalan kaki ambil.hhhe thanx nas

hantaran


Tempahan  dari Eqin

Thanx

12 October 2014

pastel wedding cake


wedding cake order dari lyn - jiran

dengan 100 bij muffin

thanx lyn

birds couple


order juga dari kaswani

repeat iklan- kaswani ada buat candy buffet area jb. sila klik sini 

than again kaswani :D 

hantaran cupcake again


repeat design tapi customer yang lain
repeat order dari kaswani juga
repeat iklan- kaswani ada buat candy buffet area jb. sila klik sini 

than again kaswani :D 

wedding cake


order dari kaswani untuk majlis perkahwinan adik nya

kaswani ni ada buat candy buffet area jb

boleh jenguk dekat sini ok

music note cake


thanx siti

coklat moist cake dengan ganached topping
size 8 x 16

turqoise + kuning


thanx byha
senang berurusan
3 tier fondant wedding cake


jangan takut makan ubat !


tema farmasi 

untuk mimi

Let it go... frozen



thank ibu kepada ainul mardhiah :D
frozen theme

double indulgen


Double Indulgen yang sedap lagi sedap 
betul sebab saya guna coklat moist bukak kek sepannnnn

thank pada puan zaleha 
hantar ke jalan jagong. puas pusing2 seb bek sampai sebelum pn zaleha keluar rumah .heeee

thomas again


thomas lagi..huntung la muka kamu je thomas! :P

thanx again kepada yang order

lupa lagi tanya nama T_T ampun..

brownies yang sentiasa hangat!

brownies terlajak laris kekeke boleh gitu :P

thomas cake birthday


thomas kek
hantar ke BBU
kawan satu tempat keje suami

site supervisor cupcake


site supervisor cupcake
suprise untuk ....kawan dia ...kot ^_^
thanx akma

08 June 2014

pirate cake


order dari kawan sekolah :D
thanx kaswani

kek buku


kek buku untuk damia bagi pada cikgu-cikgu nya di PASTI SISWA 3 cawangan gelang patah

snowy castard peach cake


order dari radhiah untuk maknye
delivery ke mahmoodiah

rainbow cream cheese


order dari ida untuk anis
rainbow cake + cream cheese coating

red wedding cake



wedding cake
delivery ke lurah utama, kempas

coklat moist strawbery



 
order dari staff hsa

rustic wedding cake


order dari sheeda untuk majlis adiknya di felda air tawar 2
tema rustic 
bunga special order dari kak fad

turqoise wedding cake


order dari Sarah
sekali dengan cupcake. tapi tak sempat snap gambar cupcake T_T

thanx sarah!

JDT cake


happy birthday farhan
jiran depan rumah
tema JDT :D
edible image by kak leen 

rainbow wedding cake


order dari nurul
tema majlis rainbow
pelaminnye pun warna warni.santek!!

thanx nurul :D

hantaran fondant sky blue


order dari jiran depan rumah
thanx ida
slamat bertunang

FONDANT YELLOW


fondant hantaran
thanx farouq

POCOYO


cake untuk ameer razin
POCOYO theme

barbie cake again


lupa dah nama customer.sobs.... 
nama anak je ingt. fatimah az -zahra. budaknye comei rambut kinting
mai pakai topeng spiderman. :D

cupcake sweet :D


penghantaran ke pelabuhan tanjung langsat, pasir gudang
untuk tunangnye :D

kek hantaran fondant


order dari regular customer. husni
thank you husni :D

barbie cake


lama tak upload gambar sampai lupa nama yang order T_T
thank you youuuu

thomas again

tempahan dari tuan faizal
delivery ipd skudai

thomas birtgday cake


tempahan dari tuan Din & Mila

thank you :D