13 November 2011

red valvet recepi mak ni sedap!

sebelum ni saya cuma cuba red valvet resepi lain. bila buka buku resepi, saya nampak ada satu resepi yang saya salin dari buku resepi mak 'kek baldu' . saya tengok semula bahan-bahannya..macam resepi red valvet cuma bahan dan cara pembuatannya agak lain sedikit. dan saya cuba..untuk try and error, saya buat untuk adik saya yang bongsu, wish untuk spm nye..kira jadik bahan eksperimen la adik saya nih..haha.
malam nya saya dpt msg ' kek ape tu namanya.sedap'...dia siap bg si kucing nyer rasa, dan si kucing tu makan kek baldu nih!wah...cuma lepas ni saya perlu blander oat supaya jadi lebih halus dan tak berbiji.. mmg saya dpt rasa kelainan kek ni sebab saya ada asing kan untuk cupcake sikit untuk tester saya n en suami.hehe...en suami pun approved! lagi la makan dengan cream cheese.. cuma kalau nak deco bunga2 dgn cream cheese tu saya x cnfident kot..agak lembut! so kalau nak deco, saya usahakan dengan fondant saja. cuma toppingnya saja saya letak cream cheese. untuk 1 kg +- (7inci) kek ni saya jual rm65. untuk acu, moga lepas mkn kek nih boleh buat anda jawap soalan spm dengan terbaik..hahahaha..buleh ke mcm tu...dan buat mak saya,  time kasih mak..resepi nih mmg power!

No comments:

Post a Comment

Tempahan Wedding Cake~

Pemberitahuan:
1. Bermula tahun hadapan (2013), sebarang tempahan wedding cake akan dikenakan deposit sebanyak rm50 bagi tujuan 'booking date'.

2. Sebarang discussion berkenaan design kek hanya akan dilayan selepas pembayaran deposit tersebut.

3. Deposit sebanyak 50% perlu dijelaskan selepas persetujuan kedua belah pihak dan bayaran selebihnya boleh dibuat sebelum/ semasa penghantaran kek tersebut.

4. Sekiranya tempahan kek tidak dapat dibuat berikutan masalah kesihatan @ emergency, saya akan memulangkan kembali wang tersebut. Tetapi sekiranya pembatalan tempahan dibuat oleh pelanggan tanpa sebab yang munasabah, deposit tersebut tidak akan dipulangkan.


p/s: pertanyaan mengenai harga wedding cake tidak dikenakan apa-apa charge :D

13 November 2011

red valvet recepi mak ni sedap!

sebelum ni saya cuma cuba red valvet resepi lain. bila buka buku resepi, saya nampak ada satu resepi yang saya salin dari buku resepi mak 'kek baldu' . saya tengok semula bahan-bahannya..macam resepi red valvet cuma bahan dan cara pembuatannya agak lain sedikit. dan saya cuba..untuk try and error, saya buat untuk adik saya yang bongsu, wish untuk spm nye..kira jadik bahan eksperimen la adik saya nih..haha.
malam nya saya dpt msg ' kek ape tu namanya.sedap'...dia siap bg si kucing nyer rasa, dan si kucing tu makan kek baldu nih!wah...cuma lepas ni saya perlu blander oat supaya jadi lebih halus dan tak berbiji.. mmg saya dpt rasa kelainan kek ni sebab saya ada asing kan untuk cupcake sikit untuk tester saya n en suami.hehe...en suami pun approved! lagi la makan dengan cream cheese.. cuma kalau nak deco bunga2 dgn cream cheese tu saya x cnfident kot..agak lembut! so kalau nak deco, saya usahakan dengan fondant saja. cuma toppingnya saja saya letak cream cheese. untuk 1 kg +- (7inci) kek ni saya jual rm65. untuk acu, moga lepas mkn kek nih boleh buat anda jawap soalan spm dengan terbaik..hahahaha..buleh ke mcm tu...dan buat mak saya,  time kasih mak..resepi nih mmg power!

No comments:

Post a Comment