25 October 2010

Kek evergreen


Kek evergreen

Bahan A
10 biji telur
1 gelas gula
1 sudu overlate


Bahan B
16oz mentega
1 gelas sri kaya
1 gelas susu pekat
2 gelas tepung gandum
2 peket santan krim (serbuk)
1 sudu the pandan paste
Pewarna hijau

Cara-cara
-pukul bahan A sampai betul2 kembang
-pukul bahan B sampai kembang (bekas lain)
-satukan kedua-dua bahan, kacau sebati,
-masukkan pewarna hijau
-alas Loyang (biasanya 8”x8” atau 9”x9”) dengan kertas minyak yang dah sapu butter
-senduk 5 – 8 sudu makan adunan dah ratakan dlm Loyang guna sudu
-bakar 180’C sampai kekuningan, senduk lagi dan lapis adunan sampai habis
Tips: untuk lapisan pertama dan kedua, guna api atas bawah. Lapisan seterusnya guna api atas je.

No comments:

Post a Comment

Tempahan Wedding Cake~

Pemberitahuan:
1. Bermula tahun hadapan (2013), sebarang tempahan wedding cake akan dikenakan deposit sebanyak rm50 bagi tujuan 'booking date'.

2. Sebarang discussion berkenaan design kek hanya akan dilayan selepas pembayaran deposit tersebut.

3. Deposit sebanyak 50% perlu dijelaskan selepas persetujuan kedua belah pihak dan bayaran selebihnya boleh dibuat sebelum/ semasa penghantaran kek tersebut.

4. Sekiranya tempahan kek tidak dapat dibuat berikutan masalah kesihatan @ emergency, saya akan memulangkan kembali wang tersebut. Tetapi sekiranya pembatalan tempahan dibuat oleh pelanggan tanpa sebab yang munasabah, deposit tersebut tidak akan dipulangkan.


p/s: pertanyaan mengenai harga wedding cake tidak dikenakan apa-apa charge :D

25 October 2010

Kek evergreen


Kek evergreen

Bahan A
10 biji telur
1 gelas gula
1 sudu overlate


Bahan B
16oz mentega
1 gelas sri kaya
1 gelas susu pekat
2 gelas tepung gandum
2 peket santan krim (serbuk)
1 sudu the pandan paste
Pewarna hijau

Cara-cara
-pukul bahan A sampai betul2 kembang
-pukul bahan B sampai kembang (bekas lain)
-satukan kedua-dua bahan, kacau sebati,
-masukkan pewarna hijau
-alas Loyang (biasanya 8”x8” atau 9”x9”) dengan kertas minyak yang dah sapu butter
-senduk 5 – 8 sudu makan adunan dah ratakan dlm Loyang guna sudu
-bakar 180’C sampai kekuningan, senduk lagi dan lapis adunan sampai habis
Tips: untuk lapisan pertama dan kedua, guna api atas bawah. Lapisan seterusnya guna api atas je.

No comments:

Post a Comment